Inside Architects

 

Residence in Nea Erythraia


Η κύρια αρχιτεκτονική οργάνωση της κατοικίας διατηρείται και βελτιώνεται με παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Στο διαμέρισμα δίνεται μια νέα διάταξη εμπνευσμένη από τις απαιτήσεις διαβίωσης του νέου ιδιοκτήτη. Οι επεμβάσεις στον χώρο έγιναν με βασική αρχή την ενοποίηση των χώρων και την απλοποίηση της κίνησης σε αυτούς, με το φως να ρέει ανεμπόδιστα.
Η έντονη παρουσία της γραμμικότητας, που αποδίδεται δισδιάστατα σε επιλεγμένες υφασμάτινες επιφάνειες και τρισδιάστατα στις custom κατασκευές από φυσικό ξύλο, προσφέρει συνολικά μια συνεχή γεωμετρία στο χώρο υπό το φόντο λευκών και γκρι χρωματικών επιλογών, που λειτουργούν συμπληρωματικά στο συνολικό ύφος της κατοικίας.
Ο ενιαίος χώρος: είσοδος – καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, διαιρείται έμμεσα μέσω των ειδικών κατασκευών από ξύλο, σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό. Στόχος ήταν η αναδιάταξη, απλοποίηση και ενοποίηση των επιμέρους χώρων, βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργικότητα και αισθητική του διαμερίσματος.
Σε αυτό το «open plan» σχεδιαστικό προφίλ, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες αποκτούν τη σημαντικότητα που τους αναλογεί ως πινελιές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο γεωμετρικό φόντο που τους υποδέχεται.

The main architectural organization of the residence is maintained and improved with small -scale interventions. The apartment is given a new layout inspired by the new owner’s living requirements. The interventions in space were made with the basic principle of unifying the spaces and simplifying the movement in them, with the light flowing unhindered.
The intense presence of linearity, which is attributed two-dimensional to selected textile surfaces and three-dimensional to custom-made structures from natural wood, offers overall a continuous geometry in the space on the background of white and grey color options, complementary to the overall style of home.
The open space: entrance – living room – dining room – kitchen, is indirectly divided by special wood structures, combined with hidden lighting. The aim was to redesign, simplify and integrate the individual spaces, greatly improving the functionality and aesthetics of the apartment. In this “open plan” design profile, the decorative details acquire the significance assigned to them as touches of interest in the geometric background that they receive.

Project Characteristics


Full Apartment Renovation

Location: Nea Erythraia

Project Status: Completed 2019

Area: 90 sqm.

In Collaboration with: Art Group Interiors

Photography: Michail Damaskos