Inside Architects

 

Residence in Nea Erythraia


Η κύρια αρχιτεκτονική οργάνωση της κατοικίας διατηρείται και βελτιώνεται με παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Στο διαμέρισμα δίνεται μια νέα διάταξη εμπνευσμένη από τις απαιτήσεις διαβίωσης του νέου ιδιοκτήτη. Οι επεμβάσεις στον χώρο έγιναν με βασική αρχή την ενοποίηση των χώρων και την απλοποίηση της κίνησης σε αυτούς, με το φως να ρέει ανεμπόδιστα.
Η έντονη παρουσία της γραμμικότητας, που αποδίδεται δισδιάστατα σε επιλεγμένες υφασμάτινες επιφάνειες και τρισδιάστατα στις custom κατασκευές από φυσικό ξύλο, προσφέρει συνολικά μια συνεχή γεωμετρία στο χώρο υπό το φόντο λευκών και γκρι χρωματικών επιλογών, που λειτουργούν συμπληρωματικά στο συνολικό ύφος της κατοικίας.
Ο ενιαίος χώρος: είσοδος – καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, διαιρείται έμμεσα μέσω των ειδικών κατασκευών από ξύλο, σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό. Στόχος ήταν η αναδιάταξη, απλοποίηση και ενοποίηση των επιμέρους χώρων, βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργικότητα και αισθητική του διαμερίσματος.
Σε αυτό το «open plan» σχεδιαστικό προφίλ, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες αποκτούν τη σημαντικότητα που τους αναλογεί ως πινελιές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο γεωμετρικό φόντο που τους υποδέχεται.

Project Characteristics


Full Apartment Renovation

Location: Nea Erythraia

Project Status: Completed 2019

Area: 90 sqm.

In Collaboration with: Art Group Interiors

Photography: Michail Damaskos